Aktuality

Méně známé sýry vhodné pro grilování

Grilovaný sýr

Grilovaný sýr

Grilování není jen o mase a zelenině, ale také o sýrech, které mohou být nejen skvělým doplňkem ke grilovacího menu, ale také jeho hlavním chodem. Některé sýry jsou pro grilování přímo ideální – mají správnou texturu, která se neroztéká příliš rychle, a chuť, která se při grilování krásně rozvine.

Po kterých sýrech se tedy vyplatí při nákupu sáhnout?

1. Halloumi
Halloumi je sýr pocházející z Kypru, který je velmi oblíbený pro svou schopnost odolat vysokým teplotám, aniž by se roztékal. Během grilování se u něj vytvoří křupavá kůrka, uvnitř ale zůstane krásně měkký.

2. Sýr Feta
Jedná se o tradiční řecký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka. Má krémovou texturu a slanou chuť. Při grilování získává výraznou, lehce kouřovou chuť. Skvěle chutná, pokud ho zabalíte do alobalu společně s olivovým olejem, bylinkami a rajčaty.

3. Provolone
Provolone je italský sýr s polotvrdou texturou, který se často používá v sendvičích, ale je také skvělý na grilu. Má jemně pikantní chuť, která se při grilování ještě víc zvýrazní.

4. Camembert
Camembert sice patří mezi známé sýry, možná by vás ale nenapadlo, že je možné ho upravit na grilu. Camembert je totiž měkký francouzský sýr s bílou plísní na povrchu a krémovou konzistencí. Před grilováním ho proto raději zabalte do alobalu. Při grilování se roztéká do lahodně krémové textury, která je ideální pro namáčení pečiva nebo zeleniny.

5. Raclette
Mezi další méně známé sýry patří i Raclette, švýcarský polotvrdý sýr, který se tradičně taví a podává na bramborách, masu a zelenině. Na grilu se raclette krásně rozpustí a vytvoří jemnou, aromatickou omáčku.

6. Cheddar
K zástupcům anglických sýrů patří Cheddar, sýr s pevnou texturou a výraznou chutí. Na grilu se dobře roztéká, ale stále si udržuje svou strukturu, což z něj činí ideální volbu pro burgery a sendviče.

Datum: 1.8.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.