Aktuality

Ugrilujte si sýr Halloumi

grily_gril-na-drevene-uhliGrilovaný sýr halloumi je lahodný a snadno připravitelný pokrm, který si zamilujete pro jeho jedinečnou chuť a texturu. Halloumi se při grilování neroztéká, což z něj činí ideální volbu pro grilování. Vyzkoušet můžete například níže uvedený recept, se kterým rychle a snadno připravíte vynikající grilovaný sýr Halloumi.

K přípravě této pochoutky budete potřebovat:
• 1 balení sýra halloumi (přibližně 200-250 g)
• 2 lžíce olivového oleje
• Šťáva z 1/2 citronu
• 1 čajová lžička sušeného oregana nebo tymiánu
• Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
• čerstvé bylinky na ozdobení (petrželka nebo máta)

Příprava:
Vyjměte sýr halloumi z obalu a nechte ho okapat. Poté ho nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Pokud jsou plátky příliš tenké, mohou se při grilování snadno zlomit.

Než se sýr zbaví přebytečné vody, můžete si připravit marinádu. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sušené oregano (nebo tymián) a čerstvě mletý černý pepř. Sýr halloumi pak do této směsi pomořte min. na 10 minut, aby se chutě dobře propojily.

Zatímco se bude sýr marinovat, vy si můžete připravit gril. Ten rozehřejte na střední teplotu. Sýr grilujte nejlépe na grilovacím kameni nebo lávovém kameni. V nejhorším případě vám ale dobře poslouží i grilovací tácky.

Na grilu nechte sýr jen krátkou chvíli. Mělo by stačit přibližně 2-3 minuty z každé strany, pak by jednotlivé plátky měli získat lehce křupavý povrch.

Grilovaný sýr halloumi přeneste na servírovací talíř. Můžete ho posypat čerstvými bylinkami, jako je petrželka nebo máta, které dodají pokrmu svěží chuť. Sýr můžete také pokapat štědrou dávkou extra panenského olivového oleje.

Podávat ho můžete například jako předkrm s čerstvým chlebem, grilovanou zeleninou nebo ho po vychladnutí můžete přidat do salátu. Plátky grilovaného sýru halloumi můžete také použít v sendvičích nebo ve wrapech.

Datum: 19.8.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.