Aktuality

Netradiční druhy ovoce, které stojí za to grilovat

grily-grilovane-ovoceGrilování není jen o masu a zelenině – také ovoce může být fantastickou součástí grilovacího menu. Přestože klasiky jako ananas nebo broskve jsou známé, existuje řada netradičních druhů ovoce, které jsou na grilu vynikající a mohou přinést nové chuťové zážitky. Grilované ovoce se často stává sladkou tečkou, která skvěle doplní jakékoliv jídlo.

Mango

Mango je tropické ovoce s masitou dužinou a sladkou chutí, která se grilováním krásně zvýrazní. Při grilování se z manga stává lahodný dezert, který je lehce karamelizovaný a šťavnatý.

Fíky

Fíky jsou exotické ovoce s měkkou, sladkou dužinou, které při grilování získává ještě intenzivnější chuť. Jejich přirozená sladkost v kombinaci s kouřovou chutí z grilu je neodolatelná.

Granátové Jablko

Granátové jablko je neobvyklé ovoce, které ale i tak velmi jednoduše ugrilujete. K jídlu přitom můžete využít nejen celý plod, ale také jenom ugrilovaná semínka, která jiným pokrmům dodají křupavost a sladkost.
Papája
Papája je další tropické ovoce vyznačující se jemnou, sladkou chutí a máslovou texturou. Při grilování se její chuť ještě více zvýrazní a získá zajímavou karamelovou notu.

Kaki (Tomel)

Kaki je méně známé ovoce s jemnou, sladkou chutí, která se po grilování ještě více zvýrazní. Je ideální jako dezert nebo doplněk k pikantním pokrmům.

Dračí Ovoce (Pitaya)

Dračí ovoce je známé svým jedinečným vzhledem, ale málokdo ví, že ho lze také grilovat. Po grilování získává jemnou texturu a lehce nasládlou chuť.

Kdoule

Kdoule je ovoce podobné jablku, které se při grilování stává sladkým a měkkým. Grilovaná kdoule má lehce pikantní, ale jemnou chuť, která se hodí do sladkých i slaných pokrmů.

Liči

Liči je malé exotické ovoce s křupavou slupkou a šťavnatou dužinou. Při grilování se jeho sladká chuť stává ještě výraznější a získá jemný karamelový nádech.

Datum: 2.9.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.