Aktuality

Jak na grilování exotických druhů ovoce

V předchozím článku jsme si představili několik druhů exotického ovoce, které se výborně hodí na grilování, ale zatím se při grilování moc často neobjevuje. V tomto článku si toto ovoce připomeneme a krátce popíšeme způsoby, jak si je grilu můžete připravit.

Mango

Mango se griluje velmi jednoduše. Stačí ho oloupat a nakrájet na silnější plátky a položit na předehřátý gril. Toto ovoce grilujte asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nezačne karamelizovat. Podávejte s jogurtem nebo jako doplněk ke grilovanému masu.

Fíky

Fíky rozřízněte napůl, potřete olivovým olejem a grilujte řeznou stranou dolů asi 2-3 minuty, dokud nejsou lehce orestované. Podávejte s medem, balzamikovým octem nebo s kozím sýrem jako zajímavý předkrm.

Granátové jablko

Na polovinu rozříznuté granátové jablko grilujte řeznou stranou dolů asi 4-5 minut. Semínka získají jemně kouřovou chuť. Po grilování semínka vyklepejte a použijte je na saláty nebo jako ozdobu grilovaných pokrmů.

Papája

Papáju oloupejte, rozkrojte ji na polovinu a odstraňte semínka. Nakrájejte ji na plátky a grilujte po dobu 2-3 minut z každé strany. Papáju můžete podávat s limetkovou šťávou nebo medem jako osvěžující dezert.

Kaki

Kaki nakrájejte na silnější plátky nebo poloviny. Grilujte na mírném ohni asi 3 minuty z každé strany, dokud nejsou plátky lehce karamelizované. Podávejte s trochou skořice nebo medu.

Dračí ovoce

Rozkrojte dračí ovoce na polovinu a grilujte řeznou stranou dolů asi 2-3 minuty. Poté dužinu vykrojte a podávejte s jogurtem nebo zmrzlinou.

Kdoule

Kdouli nakrájejte na plátky, pomažte trochou másla nebo olivového oleje a grilujte asi 3-4 minuty z každé strany. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu nebo jako sladký dezert s medem.

Liči

Liči oloupejte, odstraňte pecku a nakrájejte je na poloviny. Můžete je napíchnout na špejle a grilovat několik minut z obou stran, dokud nejsou jemně karamelizované.

Datum: 18.9.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.